Studieresa till Bryssel 2020

En regnig februarimorgon 2020 anlände vi till Bryssel för årets studieresa. Dagen började med en kort promenad runt i närområdet av hotellet som ligger centralt i Bryssel.

Dag 1
Studieresans första besök var vid Institutet Jules Bordet som är ett sjukhus enbart för cancerpatienter, vilket är tydligen inte helt ovanligt i Belgien att sjukhus specialiserar sig på ett delområde. Sjukhuset är under en förändring och nya lokaler byggs för ersätta nuvarande sjukhusets 160 sängplatser med ca. 240 platser. Vård som genomförs på sjukhuset innehåller bl.a. kemoterapi, strålning och kirurgi.

På eftermiddagen var det dags för en rundvandring för de som önskade jobba fram aptiten inför kvällens middag.

””

Dag 2
Efter frukosten samlades vi för att rädda ”Aili” när gruppen tränade HLR. Aili fick tydligen hjärtstopp och gruppen utförde HLR under Saijas vakande öga och vi lyckades rädda Aili som var mycket tacksam för hjälpen hon fått.

Sevärdheter på förmiddagen, bl.a. statyetten ”piss” dit många turister vallfärdar, museer och historiska byggnader samt parker även om årstiden var inte ”parkvänlig”. Men ihållande regn hindrade inte rundvandringen.

Resans andra studiebesök var Europa Parlamentet. Vi blev bjudna och mottagna av europaparlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri. Hon och hennes medhjälpare berättade om arbetet som parlamentariker innebär och vilka uppgifter medhjälparna har. En rundvandring i byggnaden och vi fick möjligheten att komma in och se när parlamentarikerna hade samlat sig för dagens debatt. Som turist, finns naturligtvis möjlighet att se parlamentet utan att vara inbjuden.

Efter parlamentet, blev det dags igen att bekanta sig i det som Bryssel har att erbjuda. Belgien och Bryssel är ju känd för bl.a TinTin, smurfar, Lucky Luke, chockad och öl.

Dag 3
Några av oss besökte under morgonen museet för seriefigurer och konstutställningen där Dalis konst visades innan det var dags för resan åter till Stockholm.

admin

Jourtelefon

073 – 937 77 44

Auktoriserat Bemanningsföretag - logga

Kontaktpersoner

Sonja Aspinen, VD

073 9377744

sonja.aspinen@ingria.com

Teemu Aspinen, VVD

073 5561715

teemu.aspinen@ingria.com

Marianna Wathén, HR

070 5086600

marianna.wathen@ingria.com

Kontaktuppgifter

Ingria AB
c/o Aspinen
Semaforvägen 55
132 53 Saltsjö-Boo
Sweden

Jour: 073 – 937 77 44

E-post: info@ingria.com